Terletmeyen Uyku Ürünleri ile Rahat Bir Uyku

8 Haziran 2022
Gerinen kadın

Uykuda Isı Dengesi ve Terleme

Uyku kalitesini belirleyen birçok faktör var. Özellikle mevsim geçişlerinde ve yaz mevsimine girdiğimiz şu günlerde, uykuda ısı dengesi kavramı bu faktörler arasında öne çıkıyor. Isı dengesinin sağlanamaması, uykuda terleme sorununa neden oluyor. ‘‘A’dan Zzz’ye’’ uykuya dair her şeyi ele aldığımız Yatsan Blog sayfamızdaki bu yazımızda, uykuda ısı dengesinin sağlanması ve terleme sorunuyla ile ilgili merak ettiğiniz cevapları bulacaksınız.

Terleme vücudumuzun ısısını düzenlemek için gerçekleştirdiği fizyolojik bir olay, ağır fiziksel aktivite sonrasında ya da çok sıcak ortamda terlemek normal kabul edilebilir bir durumken uykuda terlemek ise son derece rahatsız edici olduğu gibi vücudumuzda da belli rahatsızlıkların işareti olabiliyor. Uykuda terlemenin bir nedenini de yanlış tercih edilen uyku ürünleri oluşturuyor. Uykuda terleme sorunu olanlar için bazı basit çözümler de bulunuyor:

  • Gün boyu susuz kalmamaya dikkat edin.
  • Yatakta ince kıyafetler giyin.
  • Daha ince kumaşlar veya terletmeyen uyku ürünlerini kullanın.
  • Gece yatak odasını serin tutun ve havalandırın.
  • Baharatlı yiyecekler, kafein, sigara ve alkol gibi potansiyel tetikleyicilerden kaçının.

İyi Uykunun Anahtarı Doğru Uyku Ürünleri

Yoğun çalışma temposu, gündelik sorunlar ve kişisel hastalıklar ile birlikte son zamanlarda iyi uyku kavramı daha da öne çıkmaya başladı. Çünkü iyi bir uykunun faydaları saymakla bitmiyor. İyi bir uyku; zihnimizi keskinleştiriyor, bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor, beyin fonksiyonlarımızı geliştiriyor, karar verme ve düşünme işlevlerimizi de iyileştiriyor. Uyku ürünleri alanında oldukça fazla alternatifin bulunduğu günümüzde, doğru markayı ve doğru ürünleri tercih etmek uyku kalitesini artırmak için oldukça önem arz ediyor. Uykuda terleme sorununa karşı da ısı dengesini sağlayan uyku ürünleri üşüme ve terlemeyi engelleyici özellikleriyle öne çıkıyor.

İyi Uyku İçin İdeal Isı Dengesi

 Sıcak mevsimlerde terletmeyen uyku ürünlerini seçmek uyku kalitesini artırarak deliksiz bir uykuya yardımcı oluyor ve ısı dengeleyici özellikleri terleme sorunun da önüne geçiyor. İyi bir uyku için oldukça önemli olan uyku malzemelerinin son derece rahat olması, nefes alması ve nem dengesini sağlaması uykuda terlemeyi ve üşümeyi engelliyor. Yaz aylarına girdiğimiz bugünlerde, uyku kalitemizi düşüren etmenlerin başında terleme sorunu geliyor. Gece terlemelerini önlemek ve iyi bir uyku deneyimi yaşamak için uyku ürünlerinin terletmeyen, hava alan bir yapıda olması gerekiyor. Aksi halde uyku ürünleri içinde bulunduğumuz bu sıcak havalarda uykuda terleme sorununu daha da tetikleyebiliyor. Özellikle de yaz aylarında ortaya çıkan uyurken terleme problemleri sağlıklı uykunun önüne geçiyor. Siz de uykuda terleme sorunu yaşıyorsanız Yatsan’ın, değişen uyku ihtiyaçlarına göre oluşturduğu geniş uyku ürünleri seçkisinden, ihtiyaçlarınızı karşılayacak ısı dengeli uyku ürünlerini inceleyebilir; arzu ederseniz Yatsan Mağazalarından ya da online platformlarımızdan uzman ekibimizle iletişime geçebilirsiniz. Sıcak havalarda serin, rahat bir uyku çekmek isteyenlerdenseniz; iyi, kaliteli ve terletmeyen uyku ürünlerini sizin için listeledik. Dilerseniz iyi uyku, iyi hayat sayfamızdan Sıcaklarda Nasıl Uyunur? yazımızdan da bilgi alabilirsiniz.

 

Technogel Deluxe Isı Dengeleyici Yastık

Technogel yastıklar, üç boyutlu molekül değişim teknolojisiyle elde edilen özel sıvının elastik malzemeyle birleştirilmesiyle üretilir. Baş ve boyun bölgesine kusursuz bir ergonomik destek sağlar. Omurgayı yatarken optimum konumda tutmak ve yaz aylarında sıcaktan etkilenen ense ve saçları keyifli bir serinliğe kavuşturmak üzere tasarlanmıştır. Technogel yastıklar; ısı dengesini ayarlar, hoş bir serinlik sunarak vücut sıcaklığını düşürmeye yardımcı olur.Technogel Deluxe sıklıkla yan pozisyonda uyuyanlara, kilolu olanlara, yüksek yastık tercih edenlere ve yüksek yastık sevenlere önerilir.

Yatsan Maison Bamboo Touch Light Yorgan

Yatsan Maison Bamboo Touch Light Yorgan’ın içeriğinde ve kumaşında kullanılan Bambu, terlemeyi azaltır ve vücudun nefes almasına yardımcı olur. Isı dengeleme özelliğine sahip bambu kumaşıyla oldukça hafif bir yorgandır.  Diğer yorganları incelemek için tıklayabilirsiniz.

 

Bambu Serinliği

Yatsan Maison Bamboo Touch Light Yorgan’da dolgu ve kumaş malzemesi olarak kullanılan bambu doğal bir malzemedir ve nefes alabilen bir yapıya sahiptir. Ortamda bulunan nemi emme kapasitesi çok yüksektir, bu sayede bambu yorgan fazla ısınan havanın hızlı bir şekilde yatak dışına atılmasını sağlar. Terlemeden deliksiz bir uyku çekmek isteyenler için idealdir.

 

Hafiflik ile Gelen Rahat Bir Uyku Deneyimi

Yatsan Maison Bamboo Touch Light Yorgan, 200 gr. dolgusu sayesinde oldukça hafif bir yapıya sahiptir, hafifliği ve nefes alabilen yapısı ile rahat bir uyku deneyimi yaşatır.

Yatsan Maison Bamboo Touch Light Yorgan ile kaliteli bir uyku deneyimi için linkimizi tıklayabilirsiniz. Diğer yorgan seçeneklerimiz için

 

 Velfont Mekong Bambu Çift Taraflı Sıvı Geçirmez Alez

%100 Bambu kumaştan üretilen Velfont Mekong Bambu Alez; hiper nefes alabilir yapısı, ısı yalıtımı ve çift taraflı kullanım özelliğiyle ısı dengesini sağlar ve uzun yıllar boyunca yatağınızı korur.

Sıvı geçirmez özelliğini, hiper nefes alabilirlik ile birleştiren Velfont Mekong Bambu Alez; doğal malzeme arayan, sıvı geçirmez özelliğe önem gösteren, uykuda terleme sorunu olan ve alezin rahatlığına dikkat eden herkes için uygundur. Minimuma indirilmiş ses özelliği sayesinde diğer sıvı geçirmez alezlerin yarattığı hışırtı sesi engellenir. Sessiz, konforlu ve serin bir uyku daima sizinle olur.

 

%100 Bambu ve Membran Kumaş ile Rahat Uyku Sağlar

Alezin katmanlarında kullanılan %100 bambu kumaş maksimum emicilik ve yumuşaklık sunarken ürün içerisinde orta katmanda bulunan membran kumaş, toz akarlarının yatağa girmesini engelleyerek tam koruma sağlar.

Hiper Nefes Alabilir ve Neotherm Özelliği

 Hiper nefes alabilirlik ile neotherm yani ısı yalıtımı özelliklerinin birleştiği Velfont Mekong Bambu Alez; rahat, ferah ve serin bir uyku deneyimi sunar.

Çift Taraflı ve Sessiz Kullanım

 Velfont Mekong Bambu Çift Taraflı Sıvı Geçirmez Alez’in, iki tarafı da örme bambu kumaştan üretildiğinden maksimum emicilik, yumuşaklık ve ferahlık sağlar. Sıvı geçirmez alezlerin birçoğunda var olan hışırtı sesini minimuma indirilmiş ses özelliği sayesinde engeller. Size de sessiz ve rahat bir uyku deneyimi sunar.

Yatsan Velfont Mekong Bambu Çift Taraflı Sıvı Gerçimez Alez ile tanışmak ve ısı dengesi, terletmeyen özelliği ile derin bir uykuya dalmak için için linkimizi tıklayabilirsiniz:

Yorum Yok

Yorum Gönder