Bebekler ve Çocuklar İçin Doğru Yastık Seçimi Nasıl Yapılır?

18 Eylül 2022
Yastıkta yatan bebek

Bebekler, dünyaya geldikleri andan itibaren yumuşak bir omurgaya ve zayıf reflekslere sahip olurlar. Bebeklerin, reflekslerini kontrol edemedikleri için ilk aylarda yastık kullanması önerilmez. Bebekler yüz üstü yattığında destek almadan kafasını kaldırabiliyorsa, boyun kasları geliştiyse ve desteksiz dik durabiliyorlarsa artık yastık kullanımı için uygun fiziksel özelliklere eriştiği söylenebilir.

Bebekler İçin Yastık Seçimi

 Bebeklerde doğru yastık seçimi, yetişkinlere göre çok daha önemlidir. Bebekler için doğru yastık seçilmez ise uyku sorunları ve sağlık problemleri çok daha kolay oluşabilir. Bunun bir örneği olarak; bebeklerde yanlış yastık kullanımına bağlı olarak gelişen düz kafa sendromu son dönemlerde sıklıkla görülmektedir. Doğru yastık seçimi ile bu durumun önüne geçilebilir, bebek için yastık seçerken ince ve yumuşak bir yastık tercih etmek gerekir. Orta-sert, sert ve kalın bir yastıklar bebeğe rahatsızlık vererek, boyun ağrılarına sebep olabilir.

Yastık Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekilen Unsurlar

Bebek yastığı seçerken ilk önce doğru malzeme ile üretilen kaliteli ürünleri seçmek gerekir. Bebeğin cilt tahrişi yaşamaması adına son derece önemli olan malzeme seçiminde en büyük görev ebeveynlerdedir. Bebeklerinin yastığı için doğal malzemeden üretilen yastıkları seçmeleri önerilir. Çünkü narin vücutları, sentetik malzemelere karşı ekstra duyarlıdır ve sentetik malzemeler vücutlarında tahrişe neden olabilir. Ayrıca bebeklerin uykuda terlememeleri gerekir, nefes alabilen yastıklar bebekler için daha rahat bir uyku deneyimi demektir. Bebekleri için rahat ve sağlıklı yastık arayanlar için Yatsan Maison Bamboo Touch Bebek Yastık idealdir. Çünkü bebeğin vücuduna uykuda uygun desteği sağlar ve terletmeyen özellikleriyle bebekler için sağlıklı ve konforlu bir uyku ortamı sunar. Yatsan Maison Bamboo Touch Bebek Yastık, jakarlı bambu kumaşı ile bebeğin cildinin uykuda da nefes almasını sağlar ve cilt tahrişlerini önlemeye yardımcı olur. Bebeğiniz için özel olarak üretilen sağlıklı ve rahat yastık alternatifleri arıyorsanız siz de Yatsanîn özel olarak hazırladığı bebek ürünleri kategorimize linkimizi  tıklayarak ziyaret edebilirsiniz.

Çocuklar İçin Yastık Seçimi

 Yapılan araştırmalar, çocukların özellikle uykularında etkin bir şekilde geliştiklerini göstermektedir. Uykuda, zihinsel gelişimlerinin yanı sıra fiziksel olarak da etkin bir şekilde gelişim gösteren çocuklar için doğru uyku ürünlerini seçmek çok önemlidir. Çocukların boyunları yetişkinlerden kısa olduğu ve uykuda da daha hareketli oldukları için yastık seçimlerinde kişisel özelliklerine de dikkat edilmelidir. Çocuk yastığı seçerken ilk dikkat edilmesi gereken nokta uygun sertlikte bir yastıktır. Yumuşak yastıklar boyun desteği konusunda yetersiz kalırken, zaman zaman çocuklar için nefes almayı da zorlaştırır. Sert yastıklar ise çocukların baş ve boyun bölgesi için gereken konforu çoğu zaman sağlamakta yetersiz kalmaktadır. O yüzden ideal çocuk yastıkları ne çok yumuşak ne de çok sert olmalı, orta sertlikte, boynu destekleyici özellikte, nefes alan yapıdaki ortopedik yastıklar olmalıdır.

 

Ortopedik Açıdan Çocuklara Uygun Yastıklar

Gelişim çağındaki çocuklar için ortopedik yastık seçimi oldukça önemlidir. Çünkü gelişim çağındaki çocukların omurilik, baş ve boyun sistemleri çok büyük bir hızla gelişir. Çocuklar için vücut gelişimini tamamlayana kadar süren bu dönemde, onların sağlıklı gelişim göstermeleri adına doğal malzemelerden üretilen ortopedik yastıkları kullanmak büyük önem taşır. Çünkü omurilik gelişimini en doğru şekilde ortopedik yastıklar destekler. Doğru yastık seçimi yapılmaz ise onların hem fiziksel hem de zihinsel olarak gelişiminde sorunlar ortaya çıkabilir. Çocuklar için ortopedik yastık arayanlar için ise Yatsan Maison Lateks Yastık  ideal tercihtir.

 

Yatsan’ın, farklı uyku ihtiyaçlarına göre oluşturduğu geniş uyku ürün yelpazesine yatsan.com’u tıklayarak ya da yatsan mağazalarımızdan ulaşabilirsiniz.

Yorum Yok

Yorum Gönder