Yatağınızın Koruyucusu Alez Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey!

24 Haziran 2022
Su geçirmez alez

Sağlıklı yaşamın ön koşullarından biri düzenli ve kaliteli bir uyku. Bu da yetişkinler için günde 8 saat uyku anlamına geliyor. Uyku dışında; film izlerken, çalışırken ya da daha farklı aktivitelerde yatakta kalmayı seven bireylerin varlığı da göz önünde bulundurulduğu zaman, yataklarda 8 saatten fazla zaman geçirildiğini söylemek mümkün. Günün üçte birinden fazlasının geçirildiği yatakların temiz tutulması ve hijyenik olması da sağlık açısından en az uyku kadar önemli. Yataklarda temizliği ve hijyeni sağlayabilmek adına başvurulabilecek farklı yöntemler mevcut. Alez kullanmak, bu yöntemler içerisinde en bilineni.

Alez Nedir?

Yatakların temiz ve hijyenik kalmasında baş rol oynayan alez doğrudan yatağın üzerine serilir ve üzeri de çarşafla kapatılır. Böylelikle alez yatak ile çarşaf arasında kalması sağlanır. Yatağı koruyarak daha uzun ömürlü kullanılmasını sağlar.

Alez Ne İşe Yarar?

Alez nedir sorusu gibi açıklama bekleyen bir diğer soru da alezin ne işe yaradığı. Alezler, yatakların temiz ve hijyenik kalmasına yardımcı olur. Yatakları yalnızca çarşafla kullanmak, zaman içerisinde yatağın toz ve kir tutmasına veya mikropların yuvalanmasına yol açabilir. Yataklarda alez kullanımının birden fazla yararı bulunur.

Yatağınızın Ömrünü Uzatır

Çarşaftan yatağa geçen kirler ve tozlar zaman içerisinde yatağın yıpranmasına yol açar. Bununla birlikte leke bırakıcı maddeler ile sıvıların yatağa dökülmesi bu süreci hızlandırır. En kaliteli yataklar bile bu tür yıpratıcı etkiler karşısında kullanım özelliklerini kaybedebilir ya da daha kısa ömürlü hale gelebilir. Alez kullanımı, yatakları bu tür dış etkenlerden koruduğu için, yatakların uzun ömürlü olmasına katkı sağlar.

Kaliteli ve Güvenli Bir Uyku Ortamı Oluşturur

Sağlıklı bir uyku ve yaşam için, yatakların hijyenik olması da son derece önemli. Zaman içerisinde yatakta biriken tozlar, kirler ve yatağa dökülen çeşitli sıvı ya da katı maddeler yatakta bakteri oluşumuna yol açabilir. Bu da sağlık için uyurken, daha sağlıksız bir şekilde uyanmaya neden olur. Bakteri oluşmasa bile alez kullanımı hijyenik bir uyku ortamı oluşturarak uyku kalitesini arttırır.

Yatağınızı Lekelerden Korur ve Hijyenik Bir Ortam Sağlar

Yatakları kirden ve diğer dış etkenlerden koruyabilmek için çarşaflar yeterli değil. Zira ince kumaştan imal edilen çarşaflar, yüzeylerinde biriken şeylerin kolayca yatağa geçişine olanak tanır. Çarşaf ile yatak arasında ekstra bir koruyucu tabaka işlevi gören alezler, çarşaftan geçen her türlü maddenin yatağa ulaşmasını engeller. Toz ve kirin yanı sıra yatağa dökülen sıvılar ile leke bırakıcı her tür madde de alezin yüzeyine takılır ve yatağa geçmez. Yıkanabilir özellikleri sayesinde hijyenik bir uyku alanı oluşturur.

Alez Nasıl Yıkanır?

Alezler kolaylıkla yıkanabilir ürünlerdir. Belirli aralıklarla yıkanarak uzun süre kullanılabilir. Alezlerin doğru bir şekilde yıkanabilmesi için aşağıdaki hususların göz önünde bulundurulması gerekir:
• Alezler çok yüksek sıcaklıklardan yıkanmamalıdır. Orta dereceli bir yıkama programı kullanmak, alezlerin temizlenmesi için yeterli olacaktır. Yüksek sıcaklıklar alezlerin ömrünü kısaltabilir, bu nedenle ılıman bir sıcaklık tercih edilmelidir.
• Alezler diğer beyaz çamaşırlar ile birlikte yıkanabilir. Ancaktek başlarına yıkamak hijyenik bir tercih olabilir. Hijyenik bir kullanım için, on beş günde bir kez yıkanmaları yeterli sayılır.

 

Alez Çeşitleri Nelerdir?

Alezler, kullanım amacına göre çeşitlilik gösterir.
Yatak ölçüsüne göre çeşitlilik gösterir. Yapılarına göre doğal içerikli alez ve sıvı geçirmez alez olarak ikiye ayırmak mümkün.

Sıvı/Su Geçirmez Alez

Su geçirmez alezler, gerçek alez tanımı ile daha fazla uyum gösterir.. Özellikle yatakta yeme içmeyi sevenler tarafından büyük ilgi gören bu ürün, sıvıların yanı sıra toz, kir ve leke gibi dış etkenlerin de yatağa geçmesini engeller.

Yatsan’ın özel olarak üretilen kaliteli, doğal, ısı dengeleyeci, sıvı geçirmez, hijyenik alez ürünlerini sizin için bu yazımızda bir araya getirdik.

Yatsan’ın Velfont Frost Outlast Pamuk Isı Dengeleyici Yastık Alez

Gece boyunca hem vücudumuzun hem de dış etkenlerden kaynaklı olarak yaşanan sıcaklık ve nem değişimlerinden etkilenmemesi için tasarlanmıştır. En gelişmiş NASA teknolojisi tarafından geliştirilmiş bir pamuktan üretilmiştir. Velfont Frost Outlast Pamuk Isı Dengeleyici Yastık Alez’e linki tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Yatsan Velfont Max Pamuk Alez

Yatsan Velfont Max Pamuk Alez, tamamen %100 doğal pamuktan üretilmiş %100 doğal bir üründür. Uykunuzu daha dinlendirici bir hale getirmek için vücudunuzda oluşan baskıyı hafifleterek konforu artıracak şekilde tasarlanmıştır. Pamuğun yumuşak ve dinlendirici yapısı uykunuzu ve yatağınızı korur. Yatsan Velfont Max Pamuk Alez’e link, tıklayarak ulaşabilirsiniz.

 

Yatsan Velfont Mekong Bambu Çift Taraflı Sıvı Geçirmez Alez

%100 Bambu kumaştan üretilen Yatsan Velfont Mekong Bambu Alez hiper nefes alabilir yapısı, ısı yalıtım ve çift taraflı kullanım özelliğiyle uzun yıllar boyunca konforunuzu ve yatağınızı korur. Sıvı geçirmez özelliği hiper nefes alabilirlik ile birleştiren Velfont Mekong Bambu Alez; doğal malzeme arayan, sıvı geçirmez özelliğe önem gösteren, alezin rahatlığına dikkat eden herkes için uygundur. Minimuma indirilmiş ses özelliği sayesinde diğer sıvı geçirmez alezlerin yarattığı hışırtı sesi engellenir. Sessiz ve konforlu bir uyku daima sizinle olur. Velfont Mekong Bambu Alez’e linki tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Yatsan Velfont Outlast Pamuk Isı Dengeleyici Yastık Alezi

Özel bir kumaş olan termo-regülatör(outlast) kumaş, NASA tarafından geliştirilen en ileri teknolojiyi pamuklu kumaşla birleştiriyor. Bu özel ve benzersiz kumaşla tasarlanan Velfont Outlast Pamuk Alez ile eşsiz bir uyku deneyimi sizinle… %100 outlast-pamuk kumaşıyla, uykuyu etkileyen sıcaklık ve nem değişikliklerini engeller. Böylelikle gece boyunca sabit bir mikro iklim oluşur. Ne çok soğuk ne de çok sıcak bir hissiyatla karşılaşırsınız. Uykunuz boyunca ideal sıcaklıkla tanışın. Yatsan Velfont Outlast Cotton Isı Dengeleyici Yastık Alez’e linki tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Yatağınızın koruyucusu olan alezlerin temizliği hakkında bilgi sahibi oldunuz. Şimdi ise uyku dünyanızı daha da mükemmelleştirmek için “Visco Yastıklar Nasıl Temizlenmeli?” başlıklı blog yazımızı keşfetmeye ne dersiniz? Visco yastıklar, uyku konforunuza büyük katkı sağlar, ancak doğru temizlikleriyle uzun ömürlü olabilirler.

Yatsan’ın, farklı uyku ihtiyaçlarına göre oluşturduğu geniş uyku ürün yelpazesine yatsan.com’u tıklayarak yada yatsan mağazalarımızdan ulaşabilirsiniz.

 

Yorum Yok

Yorum Gönder