Yeni Yılda Makyaj ile Uyumayın!

20 Aralık 2016

Yılbaşı yaklaşırken aramızda ne giyeceğine, ne takacağına hatta makyajında kullanacağı renk tonlarına çoktan karar vermiş olanlar vardır elbet. Ancak bırakın ne giyeceğini henüz nerede olacağına bile karar verememiş olanlar da var. Aslında biz de bu yılın kış modasından bahsedip size akıl verecek değiliz, sadece yılbaşı gecesiyle sınırlanamayacak çok daha vahim bir uyarıda bulunacağız.

Nereye giderseniz gidin, ne giyerseniz giyin yılbaşı gecesi yaptığınız tüm makyajı çıkarmadan sakın uyumayın. İster makyajınız Kardashian kardeşler gibi kat kat fondötenle cildinize nefes aldırmayacak kadar  olsun, ister yalnızca BB/CC krem sürüp, bir göz kalemi çekip hafif bir makyaj yapmış olun, fark etmez. Uykuya geçmeden önce yüzünüzde makyaj namına ne varsa temizlenmiş olması şart.

Sadece yılbaşı gecesi için yapılan ağır makyajdan bahsetmiyoruz. Günlük makyajın mutlaka çıkarılıp temizlenmesinden, hatta makyaj yapmayanlar için bile gece yatmadan önce yüz temizliğinin gerekliliğinden bahsediyoruz.
Cildinize zarar vermek istemiyorsanız, sakın makyajla uyuyakalmayın bizden söylemesi!

Yeni yıl sabahı kızarıklarla dolu kaşınan bir ciltle uyanıp daha yaşlı görünmeyi kim ister?

Gün boyu makyajın altında boğulan cilt, gece temizlenmeden yatıldığında tahriş olur. Tembellik edip makyajını silmek zor geldiği için ya da sevgilisine güzel görünmekten vazgeçemediği için yüzünü temizlemeden uyuyan kadınların sayısı hiç az değil. Arada bir bile olsa makyajınızı temizlemeyi unutmak cildi gözle görülür biçimde tahrip eder. Mesela akneli ciltlerin de baş düşmanı olan sıvı fondötenler, ciltte tahrişe yol açarak egzema ve sedef gibi başka rahatsızlıkları da tetiklediğini biliyor muydunuz?

Ne pahasına olursa olsun, göz makyajıyla yatmak da çok kötü bir fikirdir. Gözaltına bulaşan rimel ve eye-liner ‘milia’ denen küçük beyaz yağ bezecikleri oluşmasına neden olabilir. Ağır rimeller kirpiklerin köklerinde bulunan yağ bezlerini kapatarak blefarit yani göz kapağında iltihaplanmaya neden olabilir. Gözlerinize kaçan ya da yastık kılıflarına bulaşan rimel artıkları da kötü bakterilerin üremesine yol açarak gözünüzün mikrop kapması için gayet elverişli bir ortam hazırlar. Üstelik rimelin kirpikler üzerinde 24 saat kalması kirpikleri aşırı kurutur ve dökülmelerine neden olur.

Gece yatmadan yüzün temizlenmesi gün boyu yüzümüzde biriken kirle tıkanan gözeneklerin nefes almasını sağlar. Uyku süreci cildin de kendini yenilediği zamandır. Düzenli yüz temizliğine özen gösterirseniz cildinizin gece boyu kendini yenilemesine fırsat vermiş olursunuz. Tıpkı beynimiz ve kaslarımız gibi cildimiz de biz uyurken kendini yeniler ve yeni güne hazırlanır. Fakat zahmet edip temizlemediğiniz makyajınız nedeniyle gece boyu nefes alamazsa görevini yerine getiremez. Uzun süre uyumadığınızda ya da uykusuzluk çektiğinizde cildinizin ne denli bozulduğunu, gözlerinizin şişip kızardığını gözaltlarınızın morarıp halkalandığını bilirsiniz. Elbette bol uyuyup sürekli dinlenebilsek bile yaşlanmaktan kaçış yok. Gene de siz siz olun, yüzünüzü günün kirinden ve makyajdan arındırmadan uykuya dalmayın!

Makyajımı çıkarmadan uyuyakalırsam ne yapmalıyım?

Diyelim ki yorgunluktan makyajınızı temizlemeden uyuyakaldınız. Ertesi sabah yumuşak bir ürün kullanarak cildinizi arındıracak bir yüz temizliği yapmalısınız. Ardından cildi sakinleştirip rahatlatmak için glikolik veya salisilik asit içermeyen hafif bir nemlendirici sürebilirsiniz. Ciltte oluşan kızarıklık, kaşıntı ve tahriş bir haftadan uzun sürerse dermatoloji uzmanına görünmenizi öneririz.

Yatmadan önce cildinizi temizlemek yüzünüzün daha uzun süre temiz, zinde ve pürüzsüz görünmesine neden olur. Gündüz istediğiniz gibi boyanıp yüz hatlarınızdan istediğiniz, öne çıkarın ancak ertesi gün de iyi görünmek istiyorsanız gece yatmadan mutlaka makyajınızı temizleyin.

Yorum Yok

Yorum Gönder