Yastık Satın Almadan Önce Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

25 Temmuz 2019
Tempur yastık

Yastık aslında uykuya dalmada en önemli rolü oynayan uyku ürünüdür. Uykuya dalmadan önce; vücudunuzun dizlerinizden kalçaya, omurilikten göğüs kafesine, omuzlardan baş ve boyun hizalanması kadar düzgün bir açıda olması sağlığınız için çok önemli.  

Aslına bakarsanız boynunuz ve omuzlarınız gerekli desteği almıyorsa ve sabahları da ağrıyla uyanıyorsanız yeni bir yastık almanızın zamanı gelmiştir.


1) Uyku Pozisyonuna Göre Yastık Seçimi

Yan uyuyanlar için yastıkların kalın ve sıkı olmasında faydaları uzamanlar tarafından belirtiliyor. Yüz üstü yatanlar daha yumuşak ve ince yastıkları tercih edebilirler. Sırt üstü uyuyanlar içinse destekleyici, düz boyun ve bas hizalamasını doğru bir açıya getirecek yastıkları öneriyoruz.


2) Yatak Seçimine Göre Yastık Uyumluluğu

Yatağınızla yastığınızın uyumunu peki hiç düşündünüz mü? Yatak ve yastık aynı tuz ve biber gibi bir ikilidir. Uyku uzmanı Dr. Michael Breus’un araştırmalarına göre sıkı ve sert dokulu olan sert yataklarda yumuşak yastıkların daha iyi uyum sağlayacağı düşünülüyor.  Çünkü sert yüzeydeki yastığın başın ağırlığının yarattığı basıncı absorbe etmesi gerekiyor. Bu baskı karşılanınca ancak kişi rahat uykuya dalabiliyor. Daha yumuşak dokulu bir yatakta ise daha sert bir yastığın baş ve boyun desteğinin sağlanmasında yardımcı olacağı uzmanlar tarafından belirtiliyor.


3) Oda ve Vücut Sıcaklığına Göre Yastık Seçimi 

Eğer üzerinizdeki örtüyü ya da yorganı atarak uyuyan bir kişiyseniz, ve de uyku esnasında sıcak bastığını hissediyorsanız technogel yastık gibi içinde ısı iletkenliği özelliği olan ve de cilde dost malzemeli jel dolgulu yastıkları seçebilirsiniz. 

Yatsan’ın birbirinden farklı özelliklere sahip yastık seçeneklerini inceleyebilirsiniz.

Bir sonraki blog yazımızda görüşmek üzere…

1 Yorum

  • Cevapla melike 15 Eylül 2019 at 23:42

    düğün alışveri için çok işime yarayacak teşekkürler

  • Yorum Gönder