Visco Yastıklar Nasıl Temizlenmeli?

20 Aralık 2017

Yatak içinde kullandığımız yastıklar oldukça kişisel ürünler. Bazı kişiler sert bir yastık severken, bazıları ise daha yumuşak olanları tercih etmekte. Bu konudaki seçiminiz ne olursa olsun, düzenli bir temizlik ve bakım yastıklar için oldukça önemli hale geliyor.

Yastığınız eviniz içerisinde en çok kullanılan eşyaların başında gelmekte. Bütün sene boyunca soğuk bir gecenin karanlığı, yazın nemli ve sıcak havası, geçiş mevsimlerinin değişkenlikleri olmak üzere kafamızı yasladığımız yegâne üründür. Dolayısıyla sıkı ve ciddi bir temizliği hak ediyorlar.

Temiz bir yastık kullanımının anahtarı, içerisinde ne türlü bir malzemenin kullanıldığını bilmekten geçer. İster visco yastık olsun, isterse de kaz tüyü, lateks, polyester veya fiber dolgulu olsun. Yastığınızı koruyabilmek adına yapılması gereken ilk şey yıkanabilir ve aynı zamanda da çıkartılabilir bir yastık alezinin olmasıdır. Alezler pamuk, bambu veya keten gibi nefes alabilen doğal bir malzemeden yapılmalı ve düzenli kullandığınız yastık kılıfına ek olmalıdır.

Yatsan yastık ve yatak alezlerimizi inceleyerek yatak odanızın en değerli ürünlerini koruma altına alabilirsiniz.

Alezler en az ayda bir olmak üzere yıkanabilir. Çok sıcak havalar ve hastalık durumlarında ise aylık yıkama dönemine ek yıkamalar yapılabilir.

Eğer en sevdiğiniz ve sıklıkla kullandığınız yastığınız bir visco modeli ise, doğal olarak hipoalerjenik olduğundan, bakteri gelişimine ve toza dayanıklılığı sebebiyle koruma altındadır. Ancak yine de yılda bir veya iki kez visco yastık temizliği seçeneği değerlendirilebilir. Aynı temizleme tekniği visco yastıklar, jel ile doldurulan visco yastıklar veya doğal malzemeli yastıklar için de kullanılabilir. Yatsan yastık kategorisi içerisinde bulunan visco, jel dolgulu, kaz tüyü ve diğer doğal malzemeli yastık modellerimizi inceleyerek kişisel konforunuza göre en iyi tercihi yapabilirsiniz.

Temizlik Sürecini Başlatma

Mümkünse kurutmayı hızlandırabilmek adına visco yastıklarınızı sıcak ve havanın güzel olduğu bir günde yıkamayı tercih edin.

Visco yastık

1- Alez Temizliği İçin Yastığınızın Koruyucu Bölümlerini Çıkartın

Visco yastık temizliği, yatağınızın hijyenini ve konforunu korumak için önemli bir adımdır. Bu işlemi başlatmak için, öncelikle visco yastığınızın koruyucu alezini çıkartın. Alez, yastığınızı dış etkenlerden koruyan ilk savunma hattıdır ve düzenli olarak temizlenmelidir. Visco yastık alezini çıkardıktan sonra, temizleme işlemine devam edebilirsiniz.

soda ve limon

2- Kokuları Gidermek İçin Kabartma Tozunu Yastığınıza İyice Serpiştirin

Yastıklarda oluşabilecek kokuları gidermek amacıyla, kabartma tozunu su olmaksızın en az bir saat beklemesine izin verdikten sonra vakumlama (emiş gücü iyi bir süpürge yardımı ile) veya fırçalama yöntemi ile temizleyebilirsiniz. Bu işlem yastığınızın taze ve temiz kokmasını sağlayacak, yastık üzerinde oluşması muhtemel tozları önleyecek.

El Tutan Bez

3- Hafif Nemli Bir Bez ile Ilık Su Deterjan Karışımını Silerek Uygulayın

Visco yastıkların su ile teması hassas bir nokta olduğundan, olabildiğince az su kullanılmalı ve sadece yüzeydeki kir ve lekeleri alacak şekilde uygulandığından emin olunmalıdır. Temiz beyaz bir bezi hazırladığınız deterjanın içerisine batırdıktan sonra lekenin dış tarafından merkeze doğru gidecek şekilde yavaşça ovalayın. Lekeleri temizledikçe bezin yüzeyini değiştirerek temiz alanlarını kullanmaya özen gösterebilirsiniz. Bu şekilde bir döngüde lekelerinizi yavaşça çıkartın. Tüm lekeler yüzeyden temizlendikten sonra, yeni ve temiz bir bezi sadece suya batırarak üzerinde kalan sabunları gidermek için kullanabilirsiniz.

Doğa Resmi

4- Yastığın Hava Yardımı ile Tamamen Kurumasına İzin Verin

Hava yardımı ile kuruması çok daha sağlıklı olacaktır. Eğer bunun için vaktiniz yoksa, serin bir saç kurutma makinesi ile işlemi hızlandırabilirsiniz.

Temizlik malzemeleri

Daha Derin Bir Temizlik

Visco ortopedik yastığınızın daha derin ve kapsamlı bir temizliğe ihtiyaç duyması durumunda, aşağıdaki adımları takip ederek visco yastığı nasıl temizleyebileceğinizi öğrenebilirsiniz:

1- Büyük bir lavabo veya küveti ılık su ve hafif bir deterjan kullanımı ile doldurun. Yastığı tamamen suya batırın ve temizleme solüsyonunu visco yastığınızdan geçirmek için yavaşça sıkıştırın. Kesinlikle sağlam olmayan bir visco yastığı herhangi bir yıkayıcıya, otomatik bir çevirme sistemine koymayın. Hareket hızı, özellikle son dönüşleri çok sert olacağından visco formunun bozulup kırılmasına neden olabilir.

2- Su tamamen berraklaşıncaya kadar durulayın Deterjandan arındırmak için su ile durulayın. Sonrasında suyu hafifçe sıkarak boşaltın. Çok sert sıkma veya yastığını bükmemeye özen gösterin.

3- Yastığınızı düz ve bol hava alan bir alanda kurumaya bırakın Yüksek ısı yastığınızın formuna ve cinsine zarar verebileceğinden, herhangi bir kurutucuya koymamaya çalışın. Kurumaya yardımcı olabilecek bir fan kullanabilirsiniz. Visco yastığınızın modeline göre kuruması 24 saate kadar sürebilir.

Unutmayın, temiz bir yastık ile uykunuz her zamankinden daha kaliteli ve keyifli olacaktır. Uykunuzu daha da rahat ve sağlıklı bir hale getirmek için özellikle kışın uyku ürünlerinizi temizlemenin önemini keşfetmek için “Kışın Uyku Ürünlerini Temizleme Önerileri blog yazımızı hemen inceleyin!

 

 

Yorum Yok

Yorum Gönder