Home office Çalışırken Verimlilik İçin 9 İpucu

22 Mayıs 2020
Bilgisayar masası

Evinizden çalışırken muhtemelen bir noktada bir evinizin sunduğu dikkat dağıtıcı şeylerle boğuşabilirsiniz. Elbette evden çalışmanın faydaları var: azaltılmış ulaşım süresi, yemek tasarrufu, pijamalarınızda çalışma konforu (ama bundan kaçınmaya çalışın).

Aslında evden çalışmak daha fazla üretkenlikle sonuçlanabilir – Workopolis anketlerinde insanların %90’ının uzaktan çalışmanın aslında onları daha üretken hale getirdiğine inanıyor. Bu düzen; iş-yaşam dengesini elde etmenize yardımcı olabilir.

Dikkat dağıtıcı şeyler elbette olacaktır. Evcil hayvanınızla ilgilenmeniz veya çamaşırlarınızın yıkanması gerekebilir. Çocuklarınız, aileniz, komşularınız  evde çalışmanın hala çalıştığı kavramını tam olarak kavrayamazlar ve zamanınızı aslında ev işlerini halletmek ve çalışmak arasında bölünmüş olarak bulursunuz. 

Evinizi nasıl home office olabilecek en verimli alan haline nasıl getirebilirsiniz?

1. Ofisinizi Verimlilik için Düzenleyin

Evin sakin bir köşesini bulun. Alanınıza hoşunuza giden yatıştırıcı bir renk boyayın (yeşilin verimlilik için harika olması gerekir). Kapalı bir alanda çalışma hissinden hoşlanmıyorsanız, mekanınızda bir pencere olduğundan emin olun. İşinizi kolayca yapabilmek için ihtiyacınız olan her şeye sahip olabileceğiniz yeterli alana sahip olun.

2. Molalarınızı Verimli Hale Getirin

Arada bir beyin molalarına ihtiyacınız olacak. Belki de bir kitap ya da telefonunuzdaki bir oyun uygulaması ya da favori bir müzik aleti. Kendinizi kısa molalarla ödüllendirebilmek için yakın tutun, ancak gözden uzak tutun. Sürekli cazip olmak ve kendinizi çalışmak yerine özlemle bakarken bulmak istemezsiniz.

3. Rahat Bir Çalışma Ortamı Oluşturun

Uyuklayabileceğiniz kadar rahat bir ortam olmamasına dikkat edin. Ancak sürekli olarak bilgisayar ekranınızı görmek için zorlanırken üretken bir kişi olmak çok zordur.

İyi bir ofis koltuğuna yatırım yapın ve masanızda ergonomik olarak doğru bir konumda oturduğunuzdan emin olun. Eğer laptopla çalışıyorsanız mutlaka kendinize bir laptop yükseltici alın. Bilgisayarınız için parlama önleyici ekran gibi küçük şeyler konfor seviyenizi ciddi şekilde artırabilir ve işinizi yapmaya odaklanmanıza izin verir.

4. Hafif Egzersiz Ekipmanlarına Yatırım Yapın

Bir pilates bandı, hafif ağırlık veya hatta küçük bir koşu bandı veya basamak makinesi alın ve ofisinizde tutun. Egzersiz için kısa molalar vermek  gün boyunca gerektiğinde yeniden odaklanmanıza ve yeniden enerji vermenize yardımcı olabilir. Başınız ve kalbiniz (ve sırtınız, omuzlarınız ve dizleriniz …) bunun için size teşekkür edecek.

5. Aralıklarla Çalışma Alanınızı Toparlayın

Çalışma alanınızda kağıt yığınları, okuma kitapları, kahve fincanları ve yer kaplayan herhangi bir amaca hizmet etmeyen şeyleri kaldırmayı alışkanlık haline getirin.

6. Gözlerinizi Dinlendirin

20-20-20 kuralını izleyerek göz yorgunluğunu azaltın. Her yirmi dakikada bir, ekranınıza bakmayı bırakın. 20 metre uzaklıktaki bir şeye bakıp 20 saniye boyunca tutun. Gözetmenlerin sana teşekkür edecek.

7. Çalışmak için kendinize bir amaç belirleyin.

Her gün tamamlamanız gereken görevlerin bir listesini yapın ve plana göre ilerleyin. Ofisinizde veya bilgisayarınızda, işinizi yapmak için ihtiyacınız olan her şeyin elinizin altında olduğundan emin olun.Yaptıkça maddeleri listenizden silin.

8. Dikkat dağıtan insanlardan uzaklaşın

Hayatınızda, onlara nazikçe hatırlatmaya çalıştığınız kadar, sadece anlamayın – evden çalışmak hala çalışmak demektir! 

EVDE KALIN, EVDE ÇALIŞIN, KENDİNİZİ VE ÇEVRENİZİ KORUYUN!

Yorum Yok

Yorum Gönder