Erken Kalkmanızı Sağlayacak 14 Yöntem

4 Ağustos 2016

Sabahları erken uyanmak zor geliyorsa, aşağıda sizin için derlediğimiz ipuçlarından yararlanmayı deneyin. İnanın bu kez başaracaksınız!

1.Alarmı erkene alın!

Uyanma zamanı olarak erken bir saati hedef koyun. Alarmınızı normalde kalkmanız gereken saatten 15 dakika erkene kurun.

Yatsan-blog-1080x720-12. Erken yatan erken kalkar!

Erken kalkabilmek için yeterince uyumuş olmanız lazım bu yüzden yatağa geç gitmek yerine normalden daha erken yatmayı deneyin. Sabah uyandığınızda da tekrar uyumanın çekiciliğine direnin. Mesela kulaklarınızı ovuşturmak kan dolaşımınızı artırır.

Yatsan-blog-1080x720-2

3.Uyanmaya değecek şeyler bulun!

Yataktan kalkıp güne erken başlamak için heyecanlanmanızı sağlayacak bir şey bulun. Mesela iple çekeceğiniz lezzetli ve farklı bir kahvaltı menüsü tasarlayın! Ya da erken kalkıp işe gitmeden önce sevdiğinize hoş bir sürpriz yapabilirsiniz.

Yatsan-blog-1080x720-34.Erken kalkmanın faydalarına kendinizi hazırlayın

Mesela erken kalkanların, egzersiz yapmaya, aileleriyle vakit geçirmeye, kısaca her şeye daha çok zamanları kalır. Ailenizle birlikte yapacağınız tatlı yatak keyfi erkenden uyanmanıza fazlasıyla değer!

Yatsan-blog-1080x720-45.Alarmınızı doğru seçin!

Susturmak için yataktan çıkmak zorunda kalacağınız kadar sinir bozucu bir ses çıkaran bir çalar saat edinin ve yatak başınızdan daha uzak bir yere koyun.

Yatsan-blog-1080x720-56.Aplikasyonlardan yararlanın!

Yataktan çıkıp 30 adım attığınızı ispatlamanız gereken Step Out of Bed ($1.99 for iPhone) adında bir uygulama var, mutlaka deneyin! Banyoya gidip dişlerinizi fırçaladıktan sonra yatağa dönmek aklınıza gelmez. Android kullananlar ise ancak yatak odanız dışından seçeceğiniz bir eşyanın fotoğrafını çektiğinizde susan alarmıyla erken kalkmanızı sağlayan ücretsiz Alarmy uygulamasından yararlanabilir.

Yatsan-blog-1080x720-67.Kendinizi motive edin!

Yatağa yattığınızda ertesi sabah neden erken kalkmanız gerektiğini ve erken kalkarsanız ne elde edeceğinizi kendi kendinize sorup yanıtlayın. Bir amaç uğruna uyanmak yataktan neşeli ve coşkulu biçimde kalkmanıza yardımcı olur.

Yatsan-blog-1080x720-7

8.Yatak odanızı uykuya göre ayarlayın!

Uyuduğunuz ortamı erken kalkacağınız şekilde düzenleyin. Elektronik cihazları odadan çıkartın, ışık kaynaklarını kapatın.

Yatsan-blog-1080x720-8

9.Gece yatarken sakin müzik, sabah kalkınca hareketli müzik.

Rahat uyumanız için dışarıdaki gürültüyü bastıracak, sizi uykuya davet edecek sakin müzikler seçin. Sabah uykulu halinizden kurtulmak için sizi canlandıracak hareketli müzikleri tercih edin.

Yatsan-blog-1080x720-910.Şekerlemeyi geç saatlere bırakmayın!

Gün içinde şekerleme yapacaksanız uyandığınız saatten sonra 7 saat içinde yapın yoksa gece uykunuz olumsuz etkilenir.

Yatsan-blog-1080x720-1011.Sakinleşmeyi deneyin!

Yatmadan önce yaptıklarınız bedeninizi uykuya hazırlar. Uyku saatine yaklaşırken rahatlatıcı ve gevşetici sakin aktivitelerle uğraşmaya çalışın.

Yatsan-blog-1080x720-1112.Doğru kitabı seçin!

Kişisel gelişim kitapları, güncel konular ya da haberler yerine kurmaca hikayeler ya da kurgu edebiyat türünde kitaplar okuyun.

Yatsan-blog-1080x720-1213.Uyurken pencerenizi açık tutun!

En sağlıklı uyku havadar bir ortamda mümkündür. Gece vücudun salgıladığı karbondioksitin odanızda birikmesini engellemek ve temiz hava alabilmek için pencerenizi açık bırakın.

Yatsan-blog-1080x720-1314.Doğru yatağı seçin!

Bedeninize ve yatış pozisyonunuza uygun, gerçekten dinlenmenizi sağlayan bir yatakta uyumak, uyku kalitesini arttırır. Çok erken uyanmak zorunda olsanız bile uykunuzu almış olarak zinde hissederek kalkmanızı sağlar.

Web sitemizdeki mini anketi yanıtlayarak; size en uygun yatak önerilerimize ulaşabilir,kusursuz bir uykuyla güne mutlu ve huzurlu bir başlangıç için büyük bir adım atabilirsiniz.

Yorum Yok

Yorum Gönder