Doğru Yatak Seçimi İçin Dikkate Alınması Gerekenler

31 Ocak 2018

Uyku konforunuz, genel sağlığınız adına çok önemli bir yer tutmaktadır ve eğer yeni bir yatağa yatırım yapmayı düşünüyorsanız, seçiminizi yapmadan önce kişisel ihtiyaçlarınızı ön planda tutmaya gayret etmelisiniz. Unutmayın ki zayıf bir gece uykusu, fiziksel ve zihinsel sağlığınız üzerinde olumsuz etkilere neden olabilir. Çoğu zaman farkında olmasak da, gün içerisinde yaşadığımız zorlukların kaynağı iyi bir uyku alamamış olmamızdan gelir. Sağlıklı ve kaliteli bir gece uykusuna giden en önemli yol da seçtiğimiz yatağımızla direkt bağlantılıdır.

Rahat bir uyku halinde değilseniz, uyku döngüleriniz kesintiye uğrayabilir. Bununla beraber beyin fonksiyonlarınız ve fiziksel dinlenmeyi sağlayan bileşenlere zarar vermiş olur, vücudunuzun dinlenmesi ve şarj olabilmesi adına gereklilikleri gerçekleştirememiş olursunuz. Unutmayın, iyi ve dinlenmiş uyanmak, bizleri mental ve fiziksel açıdan daha sağlıklı kılmakta.

Gece boyunca sık sık uyanıyor, huzursuz hissediyorsanız bu sorunu düzeltmek için bir adım atmanın zamanı gelmiş demektir. Uyku konforunuza erişebilmek adına problemli noktaları belirlemek biraz acı verici olsa da, başlayabilmek adına kendinize birkaç soru sorabilirsiniz.

düşünen kadın

Doğru Yatak Seçimindeki En Önemli Noktalar Nedir?

Doğru yatak seçimindeki en önemli nokta kişinin uyku alışkanlığıdır. Dönerek uyuma alışkanlığı ve sabit uyuma alışkanlığı olarak ikiye ayrılır. Dönme ihtiyacı, yataktaki dolgu ve destek malzemelerinin deformasyonundan kaynaklanabilir. Sabah uyandıktan sonra, ağrılarınız 2-3 saat içerisinde geçiyorsa bunun nedeni kullandığınız yatağınız olabilir. Bunun yanında dönme ihtiyacının bir başka nedeni ise sağlık problemleridir. Bu tip durumlar için mutlaka doktorunuza danışmanız gerekir. Dönme alışkanlığınız var ise, dönüşünüzü destekleyen yaylı ya da yaysız lateks yataklar tercih edebilirsiniz. Dönme istediğiniz yataktan kaynaklanıyor ise ve daha az dönerek uyuma ihtiyacı hissediyorsanız vücudunuzu destekleyen ve şeklini alan yaysız visco yatakları tercih edebilirsiniz.
Sabit uyuyan kişiler, yattığım gibi kalkıyorum şeklinde görüş bildirirler. Yumuşak ve basınç azaltma özelliğine sahip, vücudun şeklini alan ve destekleyen yaysız visco ve lateks yataklar bu durumlarda tercih edilebilir.

Başlamak Adına En Büyük Yardım Nereden Olabilir?

Teknoloji, son zamanlarda ihtiyacınız olanı bulabilme ve alışveriş yapabilme kabiliyetini oldukça hızlandırmış durumda. Tüketici raporları ve üçüncü parti uygulamaları ürünlerin şeffaflığını sağlar ve güvenli alışveriş için istediğiniz bilgileri önünüze serer. Yani nihai bir satın alma yapmadan önce yeterince araştırma yapabilme fırsatınızın olması değerli bir hale gelir.
Yatsan online alışveriş sayfamızı ziyaret edebilir ve birbirinden çeşitli uyku ürünlerimizi inceleyebilirsiniz.


uyku pozisyonu

Uyku Pozisyonunuz Nasıl?

Uyku pozisyonunuz genel konforunuz için ciddi bir işareti temsil eder. Bazı insanlar yumuşak, bazıları orta sertlik, bazıları ise sert yatakta uyumalarının kendilerine iyi geldiğini belirtmekte. Kendi ihtiyaçlarınızı anlayabilmek, genel alışveriş deneyiminize odaklanabilmek adına önemlidir.

Yan yatış pozisyonunda uyuyan kişiler, omurgalarını hizalamak için daha yumuşak bir yüzeye ihtiyaç duyar. Çok sağlam bir yatak, ekstra basınca neden olur ve omurga eğriliğine sebep olabilir. Visco modelleri, vücut ile uyum sağlaması ve omurgayı düz tutması sebebiyle son dönemde bu tip yatış modelleri için popüler bir seçim olabilmekte.

Sırtüstü ve yüzüstü yatış pozisyonunda uyuyan kişiler, yumuşak bir yüzeyin iyi geldiğini düşünebilir ve başlangıçta onlarla rahat olabilirler. İhtiyaç duydukları şey ise, omurganın doğal eğriliğini destekleyen sağlam ve esnek bir yüzeydir. Bu pozisyonda uyuyan birçok insan, omuz veya bel ağrısı şikayetinde bulunur. Bu, birçok insanın her sabah uyandığında yaşanan büyük ağrıların ve ağrıların önde gelen sebeplerinden biridir.

Birlikte uyuyan ve ortak bir şilte paylaşan kişiler birbirlerinin konforunu dikkate almalıdır. Günümüzde birçok yatak, farklı ihtiyaçları karşılayabilmek adına son teknolojilerden ve farklı malzemelerden faydalanılarak oluşturulmakta.

Uyku pozisyonunuzu bilmiyorsanız, vücudunuz doğru şekilde desteklenmiyor ve gece boyunca farklı pozisyonlara geçiyor olabilir. Bu da vücudunuzun üzerindeki stres ile baş edebilme yöntemlerinden biridir.

Farklı uyku pozisyonlarına hitap eden, yaylı, lateks, visco ve çok amaçlı kullanım için birçok seçeneği gözden geçirebileceğiniz Yatsan ürün grubundaki yataklarımızı inceleyerek kişisel konforunuza göre en uygun tercihi yapabilirsiniz.

 yatak

Yatağın Ölçüsü Ne Olmalı?

Bu bilgi sizi şaşırtabilir ama birçok kişi üzerinde yattığı yatağın ölçüsünü net olarak bilmemekte. Yatağınızın malzemesi kadar, boyutları da kişisel konforunuz için önemli bir yer tutar. Satın alma işlemini yapmadan önce, doğru boyutları seçtiğinizden birkaç kere ölçtüğünüzden emin olun.

Yatağınızın Değerini Neye Göre Vermelisiniz?

Bir şey satın almadan önce maliyet, özellikle de bir yatak gibi uzun vadeli bir yatırımı düşündüğünüzde göz önünde bulundurulması gereken her zaman önemli bir husustur. Çoğu durumda, kalitenin anlamı ne kadar yüksek öderseniz o kadar iyi olduğunun sanılmasıdır. Ancak son dönemde sektördeki yenilikçi teknolojik gelişmelerle birlikte, kaliteli yatak ve pedler her zamankinden daha uygun fiyatlıdır. Maddi tercihleri de göz önünde bulundurarak kişisel konforunuza en uygun ürünü seçmeye özen gösterin. Online alışveriş opsiyonları da, kaliteli ürünlere daha uygun fiyatlarla ulaşmanıza yardımcı olabilir.

 Çağrı merkezi

Tercihlerinizde Mutlu Değilseniz Değiştirme Garantiniz Var Mı?

Online veya fiziksel alışveriş sonucunda en iyi olduğunu düşündüğünüz ürünü edindiniz. Peki ya işler yolunda gitmezse? Bu noktada üretici ve firmanın sağladığı kullanım ve deneme imkanlarından faydalanabilirsiniz. Müşteri hizmetlerinin iyi olduğu bir firma, bu opsiyonları size oldukça tanıyabilir.

Sonuç olarak;

Uykunun genel sağlığınız için önemli bir yer tuttuğundan bahsettik. Uykunuz hiç düşünmediğiniz faktörlerden etkilenebilir ve bir sonraki gününüzü berbat edebilir. Sabahları ağrı ve sızılar eşliğinde uyanmamak adına bir hamle yapmanın zamanı gelmiş olabilir. Rahat bir uyku yüzeyini elde edebilmek için araştırın, online seçenekleri değerlendirin ve ilgili makaleleri takip edin.

Bir sonraki blog yazımızda görüşmek üzere…

Yorum Yok

Yorum Gönder