Daha iyi uyumanızı sağlayacak 10 ipucu

14 Mart 2016

Uzmanlar tarafından yapılan dünya çapındaki bir araştırmaya göre yetişkinlerin üçte biri günde yedi saatten daha az uyuyor. Eğer sizin de uyku probleminiz varsa, sizi günün yoğun temposundan ve stresinden uzaklaştıracak olan bu 10 yöntemi önerebiliriz.

1-) 4-7-8 nefes tekniği

Dilinizin üst tarafını damağınıza, dişlerinizin arkasına gelecek şekilde yerleştirin ve egzersiz süresince orada tutun. Kuvvetli bir şekilde ağızdan nefes verin ve çıkan sese odaklanın. Ardından ağzınızı kapatın, sakince burundan nefes alın. Sonrasında nefesinizi tutun ve yediye kadar sayın. Saymayı bitirdikten sonra tekrar ağızdan kuvvetlice nefes verin ve nefesinizi verirken çıkan sesin sekiz saniye boyunca sürmesini sağlayın. Nefes alın ve aynı adımları 4 kez tekrarlayın. Bu tekniği tamamladıktan sonra kaliteli bir uykunun keyfini yaşayın.

2-) Yatak Odanızı Lavanta Kokusu İle Donatın

Lavanta, içeriğinde fazlaca bulunan uçucu yağların da etkisiyle yatıştırıcı, dinlendirici ve uyku getirici etkiye sahip bir bitkidir. Siz de lavantanın nefis kokusu ile hoş bir çekebilirsiniz.

3-) Çoraplar kalabilir

Bacaklarınıza doğru düzenli bir kan akışının gerçekleşmesini sağlamak vücudunuzu serinletecektir. Ayaklarınızı sıcak tutarak vücudunuzun kan akışını düzenleyebilir ve iyi bir uyku uyuyabilirsiniz.

4-) Sarılmak iyi gelecek

Uyumadan önce bir şeylere sarılın. Sarılmak sizin rahatlamanızı sağlayacak olan oksitosin hormonunun üretimini tetikleyerek rahat bir uyku uyumanıza yardımcı olacaktır.

5-) Uykudan önce kiraz suyu

İçinde bulundurduğu melatonin maddesi sayesinde kiraz suyunu içtiğiniz takdirde anında rahat bir uyku çekeceksiniz.

6-) Sıcak bir duş gibisi var mı?

Yatmadan önce sıcacık bir duş ile bütün bedeninizi rahatlatabilir ve ardından harika bir uyku   uyuyabilirsiniz.

7-) Kaslarınızı rahatlatın

Düzenli bir nefes alışverişi ile birlikte uyumadan önce kaslarınızı sıkıp ve ardından gevşeterek tüm vücudunuzu rahatlatıp daha iyi bir uyku uyuyabilirsiniz.

😎 Yoga zamanı

Sağ baş parmağınız ile sağ burun deliğinizi tıkayıp nefes alın ve 4 saniyede nefesinizi verin. Aynı işlemi sol burun deliğinize de uygulayın. Bu egzersizi 7. yöntem ile birleştirirseniz anında uyuyabilirsiniz.

9-) Uyku maskesi denediniz mi?

Derin bir uykuya dalmak için kesinlikle herhangi bir ışığa maruz kalınmamalı. Hemen kendinize bir uyku maskesi edinin ve dikkat dağıtan ışıklara değil, derin bir uykuya odaklanın.

10-) Hemen uyumaya çalışmayın

Uyumadan önce gün içinde sizi motive eden güzel anlarınızı düşünün. Pozitif düşüncelere sahip olmak ve mutlu anlarınızı gözden geçirmek sizi çok rahatlatacak ve kaliteli bir uyku uyumanızı sağlayacaktır.

 

Not: İhtiyacınız kadar uyuduğunuz halde gün içinde hala uykulu hissediyorsanız, tıbbi bir sorununuz olup olmadığına dair doktorunuza danışın.

 

Yorum Yok

Yorum Gönder