Daha İyi Bir Uyku Deneyimi İçin 7 Adım

19 Ekim 2017

Doğru yatak çarşafları, nevresimleri ve tamamlayıcı ürünler ile konforlu ve çekici bir uyku alanı yaratabilirsiniz.

Ortalama olarak hayatımızın üçte birini yatakta geçirmekteyiz. Dolayısıyla sakin, yatıştırıcı ve dinlendirici olan bu alana yatırım yapmamız önemli hale geliyor. Vücudumuz mağazaya gidip bir yatak satın almaktan çok daha fazlasını hak ediyor. Süper yumuşak çarşafları ve yorganları koordine etmek, onları rahat yastıklarla destekleyip önemli birer aksesuar haline getirmek başlarda biraz yorucu görünse de, doğru seçimler ile hayatınızı daha sağlıklı hale getirebilirsiniz. Aşağıda bununla ilgili birkaç ipucunu sizler ile paylaşacağız.

Yatak & Yorgan

1) Nötr Bir Temel ile Başlayın

Renk ve desenleri seçerken dikkatli olmaya özen gösterin. Yatağınızın rahatlamanız için önemli bir alan olduğunu hatırlayarak, sakin tonlara ve motiflere sadık kalmak işinizi kolaylaştırabilir. İç mimar Jennifer Stone, yorganın nötr ve sağlam bir renkte olmasını, dekoratif çarşaf, yastıklar ve aksesuarlar ile desteklenmesini önermektedir. “Daha kişisel ve eşsiz bir alan oluşturabilmek için renk yerine desen/dokuları karıştırmaya ve eşleştirmeye özen gösterin” der. Tıpkı yemek yapar gibi, evden çıkmadan önce günlük kıyafetlerinizi seçer gibi, yatağınızla ilgili de elinizdeki malzemeler ile doğru kombinasyonları yaratarak, odanızdaki armoniyi dilediğiniz gibi yaratabilirsiniz.

Yatak odanızda nötr bir temel oluşturmak ve rahatlığınıza hizmet edecek olan püf noktaları incelemek için blog yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

Yatsan Yastık

2) Yastığınıza Yatırım Yapın

Yastığınız uyku sürenizi uzatabileceği gibi, yanlış bir seçim ile gecenizi konforsuz ve verimsiz bir hale getirebilir. Jennifer Stoner, uyku konumunuza göre çok çeşitli yastıkların olduğunu belirterek, gece boyunca hizalamaya ve sert boyun fonksiyonlarına odaklı, uykunuzu bölmeyecek bir yastığa yatırım yapması gerektiğini belirtir. Hassas bir bölge olan boyun ve çevresi, uyku süresi boyunca özen gösterilmesi gereken noktaların belki de en önemlisi olabilir.

Rahatlığınız ve yatış pozisyonlarınıza göre özel üretilmiş yastıklarımıza göz atmak için Yatsan online mağazamızı ziyaret edebilirsiniz.

Kediler

3) Ağırlık Oluşturacak Katmanlardan Sıyrılın

Stoner “Bir yatak, çok sayıda katmanlı yastık, büyük ve kabarık bir yorgan ile rahat görünür fakat bilinçli müşteriler artık bunlardan sıyrılıp daha sade düzenlemelere yöneliyor”
Ağırlıkla doldurulmuş yorganlar, hantal örtüler yaratabilir fakat bu düzen kullanışlı olması açısından verimli olmayabilir. Geleneksel örtüler yerine daha çok pamuklu veya hafif bir keten kumaşlı bir örtü düşünün. Hem daha rahat hissedebilir, hem de hafif bir takıma sahip olarak kullanım kolaylığı sağlayabilirsiniz. Görsel düzenleme olarak yardımcı olacağı gibi, yıkama, temizlik vb. işlemler için de elinizi oldukça rahatlatabilir.

Yatak Örtüsü

4) Yatak Örtülerinizi Mevsimlere Göre Değiştirin

Gardırobunuzu değiştirdiğiniz gibi, yatak takımlarınızı da mevsimlere göre değiştirebilirsiniz. Kışın biraz daha dingin, şık kumaşlar, yazın ise keten ve daha renkli tonlara yönelebilirsiniz. Havanın çok değişken olduğu zamanları düşünüp endişelenmenize gerek yok. Yatağın ana parçalarını nötr tutarsanız, diğer kısımlarla oynayarak hem bu sorunu giderir hem de istediğiniz ruhu oluşturmayı kolaylaştırabilirsiniz. Çeşitli deneme yanılma yöntemleri ile doğru kombinasyonu kısa sürede yaratabilirsiniz. Şehir hayatı içerisinde zaman bulamadığınız bir deniz yolculuğu, oksijeni bol bir ormanlık alan, yüksek bir tepeden manzarayı izliyormuş hissi… Hepsi bu tamamlayıcı ürünler ile odanızda yer edip, hissetmenize yardımcı olabilir.

Renkler

5) Tekil İşlemeli Çarşaflar Seçin

Stoner’a göre kullanıcılar genel olarak çifte işlemeli çarşaflara yöneliyor ve bu konuda yanılıyorlar. 250 kumaş örgülü tekil işleme çarşafların, çifte işlemeli 400 kumaş örgülü çarşaflara göre tercih edilmesinde yarar var. Tekil işlemeli çarşaflar, çift işlemeli çarşaflara göre daha kalıcı ve daha yumuşak bir hizmet sağlamakta size yardımcı olabilir. Yüksek kalite ve %100 pamuktan oluşan Yatsan Maison nevresim takımlarına göz atmayı unutmayın.

Ayrıca size özel, sıvı geçirmeyen ve yatağınızın hafa almasına yardımcı olacak alez seçeneklerimizi incelemeyi unutmayın.

pamuk

6) Pamuk ve Doku

Mısır pamuğu en iyisi iken, hassas ve dayanıklı olması gerekmeyen pima Uygun seçeneklerden biri olabilir. Dokuma örgüsü pürüzsüz ve serin olmasıyla dikkat çekmektedir, saten örgüsü ise ipeksi ve sıcak tutar. Daha yaşanmış bir görüntü için keteni seçeneği değerlendirilebilir. Zamanla yumuşayarak sıcak yaz günlerinde sizi serin tutması olasıdır. Dokuların size vereceği hissiyat ile, hangi anda hangi malzeme ve dokunun vücudunuza iyi geleceği noktasında bir keşif yapmak faydalı olabilir.

Dokunduğunuzda sizi uykuya çağıracak, parmaklarınızın arasında küçük bir bulut hissiyatı veren yataklarımızı internet sitemizden inceleyebilirsiniz.

Yatak

7) Yatağınızı Bir Başlık ile Destekleyin

Döşemesi olan bir başlık, peluş bir kanepeyi anımsatır. Jennifer Stoner “Arkanıza yaslanın, kafanızda bir başlık olduğu için yatakta oturabilmek ve okuma yapabilmek daha kolay hale gelir” diye belirtir. Böylece yatağınızı sadece yatar pozisyonda kullanmaktan öte, durum ve ihtiyacınıza göre çok yönlü hareketleriniz için verimli bir hale getirirsiniz. Aşınma ve bozulmaları ile ilgili endişeleriniz varsa, buradaki malzemeyi ticari ve dış mekan için hazırlanan kumaşlarsan seçebilirsiniz. Aynı zamanda beklenmedik lekeler için dayanıklı kumaşları tercih etmekte fayda sağlayabilir.

Yatağınızın kanepe rahatlığına ulaşması için size birbirinden şık ve dekoratif ürünler hazırladık. Hemen Yatsan web sitemizden inceleyemeye başlayabilirsiniz.

Bir sonraki blog yazısında görüşmek üzere…

 

Yorum Yok

Yorum Gönder