Bebeğiniz İçin Hazırlık Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

12 Şubat 2017

Bebeğinizin doğumu yaklaştıkça yapılacak işlerin de listesi uzamaya başlar. İlk başta bebek için bir alışveriş listesi yapmakta fayda var. Örneğin; doğum sonrasında giyebileceği bebek giysileri, bebek bezi, biberon, emzik, biberon ısıtıcısı gibi pek çok detay bu listede yer almalı. Bir diğer konu ise evde onun için hazırlayacağınız bir oda…Şimdi kendinize rahat bir yer bulup, arkanıza yaslanın ve sizin için hazırladığımız bu listeye bir göz atın…

Tabii ki önce yeri…

İlk aylarda gece uyanmak biraz zor gelebilir. Ama buna alışacaksınız. Bu yüzden gece bebeğinizin uyanması, acıkması durumunda hem onu duymak hem de daha hızlı hareket edebilmek için yatak odanızın yanında olması sizin için iyi olacaktır.

Şimdi odayı eğlenceli hale getirelim!

Bebeği için ilk kez oda hazırlarken nasıl heyecanlanmayan var mı? Güvenli olsun, eğlenceli olsun, rengarenk olsun… Hepsini istediniz. Ya da isteyeceksiniz. 🙂 Ancak çok kalabalık olmamasına özen göstermenizde fayda var. Kıyafet dolabı, beşiği, alt değiştirme masası ilk başta yeterli. Geri kalanı zaman içinde yavaş yavaş alıp, bebeğiniz için en güzel şekilde düzenleyebilirsiniz.

Sağlıklı bir uyku şart…

Uyku, hipofiz bezinin daha fazla büyüme hormonu salgılaması sağlar. Bu yüzden bebeğiniz rahat uyuyacağı, gelişmekte olan bebeğinizin omurgalarına en iyi desteği sağlayan yatağı seçmeniz çok önemli. Bebeğinizin sağlıklı bir uyku çekmesi için Yatsan Bebek Yataklarını inceleyebilirsiniz.

Özel olarak tasarladığımız bebek yatakları hassas uyku süresi boyunca vücudun hava almasını sağlarken gelişmekte olan bebek omurgasını tüm noktalardan mükemmel biçimde destekler. Bebeklerin sağlıklı uykulara dalıp dinlenmiş uyanmaları için tasarladığımız Happy lateks bebek yatağı, Bonbon pamuk bebek yatağı, Jou jou pamuk bebek yatağını inceleyebilirsiniz.

Camlı, ahşap bir kapı tercih edin…

Böylece odanın kapısı kapalıyken bile hem onu görebilir hem de rahatça duyabilirsiniz. Ayrıca ilerleyen zamanlarda renkli süslemelerle istediğiniz gibi değiştirme şansınız da var.

Teknolojiden bu anlar için var!

Bebeğiniz her an, her yerde yanınızda olmayabilir. Bu yüzden onun odasına koyacağınız bir kamera ile bebeğinizi, evde olmadığınız anlar da bile istediğiniz zaman izleyebilirsiniz.

Olmazsa olmaz: Bebek Bakım Kitabı

İyi bir bebek bakım kitabıyla bebek büyütürken yaşanan tüm evreleri okuyarak öğrenebilirsiniz. Bu konuda çevrenizden destek almayı unutmayın. Bu tarz kitapları nerede bulacağınızı ve en iyilerini bilen bir arkadaşınız mutlaka çıkacaktır.

Beslenme saati!

Emzirmenin bebeğin sağlığı kadar annenin sağlığı için de önemli olduğunu biliyoruz. Özellikle ilk 6 ay yeni doğan bir bebeğin anne sütü ile beslenmesi oldukça önemli. Ancak çalışma hayatına dönüş yaptıysanız her zaman emzirmeniz mümkün olmayacaktır. Süt pompasıyla, bebeğinizin yanında olmadığınız durumlarda kendi sütünüzü onun için hazırlayabilirsiniz. Daha önce yapmadıysanız konuyla ilgili yardım alabileceğiniz yardım hatları da var.

Dijital kamera

Bebeğinizin her anı fotoğraflamaya değer. Bu yüzden mutlaka hızlı fotoğraf ya da video çekeceğiniz bir dijital kamera olsun. Kaliteli fotoğraflar ve videolarla bebeğiniz büyürken yaşadığı eğlenceli ve güzel anları unutulmaz kılabilirsiniz. Ama sakın bu anlar için albüm yapmayı unutmayın, yoksa ileride bir yığın fotoğrafın içinde hangisinden başlayacağınızı bilemeyebilirsiniz.

Önemli telefon numaraları mutlaka kaydedin!

Pediatristiniz, doktorunuz ve bebeğiniz ve hatta en yakın komşunuzun numarasını mutlaka kayıtlı olmalı. Hatta zamanınızın az olduğu anlar için buna en yakın ve en sevdiğiniz restoran numarasını da eklemeyi unutmayın.

Ya sizin odanız?

Yatak odanız sizin istediğiniz gibi kalabilir. Ancak bebeğiniz de odada sık sık olacağını düşünürseniz, çok dağınık ve onun için tehlike yaratacak mobilya veya eşyaların olmadığına, ya da ulaşamayacağı noktalarda olacağını emin olun. Bebeğiniz hızlı büyüyecek. Kendi yatak odanızın romantik ortamını değiştirmek daha sonra pişmanlık yaratabilir.

Yorum Yok

Yorum Gönder